ODLOŽENA SEDNICA SES
ZBOG PROMENE DNEVNOG REDA

26. Februar 2020.  •    Opširnije

ses-logo Sednica Socijalno-ekonomskog saveta (SES) Srbije, koja je trebalo da se održi danas sa prvom tačkom dnevnog reda o kršenju prava članova sindikata, odložena je zbog iznenadne promene dnevnog reda zbog čega predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) nisu došli na sastanak.

TRAILOVIĆ:SINDIKAT JE STALNA BORBA

26. Februar 2020.  •    Opširnije

Stanimir Trailović Dosadašnji predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije za grad Smederevo, Stanimir Trailović, nastaviće savetima da pomaže novom rukovodstvu tog veća i tako prenosi svoje dugogodišnje sindikalno iskustvo.
Iako je od juče i zvanično penzioner, on će, kroz tamošnje udruženje penzionera, dati svoj doprinos borbi za bolji položaj radnika i penzionera.

VIRIJEVIĆ:MASOVNOST I JAČANJE VEĆA PRIORITETI

26. Februar 2020.  •    Opširnije

Milanče Virijević Masovnost i jačanje Veća biće mi prioriteti u budućem radu, izjavio je za sajt Saveza novoizabrani predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije za grad Smederevo, Milanče Virijević.
Nakon što je juče izabran na čelo smederevskog sindikata, Virijević je odmah najavio borbu za svakog novog člana, koju će sprovoditi i kroz formiranje novih sindikalnih organizacija u brojnim preduzećima.

MIROSLAVU GAJIĆU NOVI MANDAT U JAGODINI

25. Februar 2020.  •    Opširnije

Izbori u Jagodini Izborna skupština Saveza samostalnih sindikata Srbije za grad Jagodinu i opštine izabrala je danas Miroslava Gajića za predsednika. Na skupštini, kojoj je prisustvovalo 29 od ukupno 36 članova, odlučeno je da Gajić i u novom petogodišnjem periodu predvodi jagodinski sindikat. Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović dobio je podršku da I dalje ostane na čelu Saveza.

MILANČE VIRIJEVIĆ
NOVI PREDSEDNIK SMEDEREVSKOG SINDIKATA

25. Februar 2020.  •    Opširnije

Izbori u Smederevu Milanče Virijević je novi predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije za grad Smederevo.
On je izabran na današnjoj Izbornoj skupštini, dok je prethodni predsednik Stanimir Trailović otišao u penziju.
Po izboru radnih tela i usvajanju Poslovnika o radu i ostalih dokumenata Skupštine, delegatima i gostima se obratio predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović, poručivši novoizabranim predsednicima sindikalnih organizacija da ih čeka težak posao.

SVE VIŠE STRANACA NA GRADILIŠTIMA

25. Februar 2020.  •    Opširnije

ilustracija Srpske pruge i puteve grade Kinezi i Rusi. Upravo oni su najbrojniji među stranim radnicima na gradilištima u našoj zemlji. Ima ih širom Srbije, od obilaznice oko Beograda, preko auto-puta "Miloš Veliki" do brze pruge od prestonice do Novog Sada. To i ne čudi, jer su kompanije iz ovih zemalja dobile najveće poslove na izgradnji infrastrukturnih projekata.

BRISEL: NETRANSPARENTNOST PLATA
U 80 ODSTO OGLASA ZA ZAPOŠLjAVANјE

24. Februar 2020.  •    Opširnije

ilustracija U svega 20 odsto oglasa za posao u Evropskoj uniji jasno se navodi iznos plate, što dodatno doprinosi očuvanju razlike u primanjima muškaraca i žena - koja trenutno iznosi 16 odsto.
Evropska konfederacija sindikata (EKS) je u prvoj polovini februara analizirala stotinak oglasa na sajtovima Evrobrisel i Evroaktiv koji se bave ponudom radnih mesta i samo je njih 19 sadržalo detalјe vezane za visinu plate.

FIKRET BEJTOVIĆ
NA ČELU SINDIKATA NOVOG PAZARA

24. Februar 2020.  •    Opširnije

Izbori u Novom Pazaru Veće Saveza samostalnih sindikata Srbije za grad Novi Pazar u narednom petogodišnjem periodu predvodiće Fikret Bejtović.
Nakon Izborne skupštine, na kojoj je Bejtović ponovo dobio poverenje, održana je sednica tog veća, sa koje je upućena jednoglasna podrška predsedniku Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisavu Orboviću da i u narednom mandatu predvodi Savez.

HUĐI NOVI PREDSEDNIK SSS SUBOTICE

24. Februar 2020.  •    Opširnije

Ištvan Huđi Ištvan Huđi je novi predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata za grad Suboticu. Na izbornoj skupštini je odlučeno da u narednih pet godina Huđi bude na čelu tog veća, dok će Milan Popović, dosadašnji predsednik, biti na mestu potpredsednika subotičkog veća. Ovako su odlučila 32 predstavnika sindikalnih organizacija iz javnog i privatnog sektora Subotice, pripadnici grana metala, zdravstva, socijale, prosvete, uprave, poljoprivrede, tekstila, komunalno-stambene delatnosti...

DRLJIĆ: POSLODAVCA DAVIMO KAO ZMIJA ŽABU
DOK NE OSTVARIMO CILJ

22. Februar 2020.  •    Opširnije

Ilija Drljić Učenici završnih razreda srednjih škola na teritoriji opštine Kikinda učiće o značaju sindikata i sindikalnog okupljanja i tako saznati koja su im prava iz radnog odnosa, čime će sprečiti eventualne buduće manipulacije poslodavaca, izjavio je predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije za opštinu Kikinda Ilija Drljić.
Nakon što mu je posle jučerašnje izborne konferencije potvrđen novi petogodišnji mandat na čelu tog veća, Drljić je, u izjavi za sajt SSSS, rekao da je sindikat prepoznao taj propust u našem obrazovnom sistemu i rešio...

EU: MILIONI RADNIKA BEZ KOLEKTIVNIH UGOVORA

21. Februar 2020.  •    Opširnije

ETUCE logo Statistike pokazuju da je danas u Evropskoj uniji bar 3,3 miliona manje radnika pokrivenih kolektivnim ugovorima nego što ih je bilo pre dvadeset godina, saopštila je Evropska konfedercija sindikata (EKS).
Ta pojava registrovana je u 22 (od 27) zemlјe Unije i rezultat je politike koja je u njima, svesno i uz blagoslov Evropske komisije, vođena tokom poslednje dve decenije. U osnovi je bio pogrešan stav da je kolektivno pregovaranje na višim nivoima pogubno za privredu.

VUJOVIĆ:PRVI ZADATAK FUNKCIONISANJE SES ZRENJANINA

20. Februar 2020.  •    Opširnije

Vujović i Orbović Novoizabrani predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije za grad Zrenjanin, opštine Žitište, Sečanj i Titel, Milenko Vujović izjavio je da će mu prvi zadatak biti da u tom gradu počne da funkcioniše socijalno ekonomski savet.
Iako formiran, taj savet ne funkcioniše, zbog čega moramo doći do kompromisa sa lokalnom samoupravom I poboljšati saradnju sa njom, sve u cilju boljeg položaja zaposlenih I svih građana na ovoj teritoriji, rekao je Vujović.
(izjava Vujovića i predsednika Orbovića)

VLADIMIR GVOZDENOVIĆ
PONOVO NA ČELU SINDIKATA NOVOG SADA

19. Februar 2020.  •    Opširnije

Vladimir Gvozdenović Nakon održanih izbora za predsednike sindikalnih organizacija na nivou grada Novog Sada i završenih konstitutivnih sednica gradskih odbora delatnosti, danas je održana i Peta Konferencija Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština.
Na Konferenciji, održanoj u Velikoj sali Radničkog doma "Svetozar Marković", ponovo je izabran Vladimir Gvozdenović za predsednika Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština...

MILENKO VUJOVIĆ
NOVI PREDSEDNIK SINDIKATA ZRENJANINA

19. Februar 2020.  •    Opširnije

Izbori u Zrenjaninu Milenko Vujović novi je predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije za grad Zrenjanin. On je izabran na jučerašnjoj Izbornoj konferenciji, kojoj su prisustvovali i predsednik SSSS, Ljubisav Orbović i potpredsednici SSSS, Duško Vuković i Goran Milić.
Nakon što se novoizabrani predsednik zahvalio kolegama na poverenju I obećao da će se truditi da ga opravda, dosadašnji predsednik Nikola Kovačević je istakao značaj poštovanja Statuta Saveza, “jer se, u suprotnom, urušava autoritet organizacije I njenog predsednika”.

Izborna konferencija u SSS
za grad Zrenjanin i opštine

18. Februar 2020.  •    Opširnije

Zrenjanin Danas se održava Izborna konferncija Saveza samostalnih sindikata za grad Zrenjanin i opštine, na kojoj će biti verifikovani članovi Veća, Nadzornog i Statutarnog odbora i biti izabran predsednik Saveza samostalnih sindikata za grad Zrenjanin i opštine za mandatni period 2020-2025. godine. Izbornoj konferenciji prisustvuje predsednik SSSS Ljubisav Orbović.
Uskoro opširnije.

ZAJEDNO DO DOSTOJANSTVENOG RADA

18. Februar 2020.  •    Opširnije

snimak sa skupa Cilј performansa „Zajedno do dostojanstvenog rada“, koji su organizovali Sindikalna organizacija fabrike „Zastava oružje“ i Savez samostalnih sindikata Kragujevca, jeste da se javnosti predstavi u kakvim uslovima rade žene u Srbiji.
Performans su izvele aktivistkinje Udruženja za radna prava „Roza“ iz Zrenjanina.

Sindikat kulture: Pismo Ani Brnabić

13. Februar 2020.  •    Opširnije

Sindilat kulture-logo Poštovana,
Ovim putem želimo da Vam izrazimo zahvalnost za (ne)potpisivanje ANEKSA PKU, pregovori su započeti još u avgustu 2019.godine i konačno je usaglašen tekst pre dvadeset dana. Tekst koji je prosledilo naše resorno Ministarstvo kulture već sedam dana luta, i nikako da stigne do članova pregovaračkih timova,Ministarstva finansija, uprave i rada, nije otišlo poštom već direktno na pisranice. Pitamo se da li je moguće da pisarnica ne prosledi poštu sedam dana bez sankcija?

NASTAVLJENO SA IZBORIMA NA TERITORIJI

6. Februar 2020.  •    Opširnije

ilustracija Širom Srbije ove nedelje nastavljeno je sa izborima u savezima samostalnih sindikata na teritoriji, na kojima su, uglavnom, izabrani dosadašnji predsednici veća. Željko Jelkić je novi predsednik Veća SSSS za grad Pančevo, dok su ostala veća, na kojima su do sada završeni izbori, dosadašnji predsednici dobili mandate i u narednom petogodišnjem periodu. Novi-stari predsednici su Zoran Karajović u SSS Aleksandrovac, Zoran Jeftić u SSS KiM i Kosovska Mitrovica, Živorad Kolarević u SSS Aranđelovac, Milosav Mihajlović u SSS Požarevac i Ljubica Stojiljković u SSS Prokuplje.

REIZABRAN PREDSEDNIK SAMOSTALNOG SINDIKATA U KRUŠEVCU

6. Februar 2020.  •    Opširnije

Saša Nešić Za predsednika Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije za grad Kruševac i opštine Ćićevac, Brus i Varvarin izabran je dosadašnji predsednik Saša Nešić.
On je, na jučerašnjoj Izbornoj skupštini, jednoglasno izabran, nakon što je na to mesto prvi put došao 2018. godine, pošto je dotadašnji predsednik Milenko Mihajlović otišao u penziju.

DRAGAN TODOROVIĆ
NOVI PREDSEDNIK SINDIKATA BEOGRADA

5. Februar 2020.  •    Opširnije

Sindikat Beograda Dragan Todorović novi je predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Beograda.
On je, na današnjoj Izbornoj skupštini, izabran da u narednom petogodišnjem periodu predvodi beogradski sindikat.
Zahvalivši se na poverenju, Todorović je izrazio uverenje da će Sindikat Beograda, u okviru Saveza, nastaviti da daje svoj doprinos socijalnom progresu i socijalnoj pravdi.

SPROVEDENI IZBORI ŠIROM SRBIJE

5. Februar 2020.  •    Opširnije

ilustracija Širom Srbije ove nedelje sprovedeni su izbori u savezima samostalnih sindikata na teritoriji, na kojima su, uglavnom, izabrani dosadašnji predsednici veća.
Živorad Marjanović je novi predsednik Veća SSSS za opštine Smederevska Palanka i Velika Plana, dok su ostala veća, na kojima su do sada završeni izbori, dosadašnji predsednici dobili mandate i u narednom petogodišnjem periodu.

PLATE RADNIKA U ŠEST ZEMALJA EU
NIŽE NEGO PRE 10 GODINA

5. Februar 2020.  •    Opširnije

Ester Linč Radnici u šest zemalja Evropske unije imali su prošle godine u proseku niže plate nego pre deset godina, dok su primanja radnika u tri države-članice bloka ostala gotovo nepromenjena tokom protekle decenije, pokazuju rezultati istraživanja Instituta evropskih sindikata (ETUI).
Prema objavljenim podacima do kojih je došao ETUI, prosečni platni paketi su lani bili niži nego 2010. godine u Italiji, Španiji, Grčkoj, Portugaliji, Hrvatskoj i na Kipru.

RUŽICA STOŠIĆ JEDNOGLASNO ZA
PREDSEDNICU VRANJANSKOG SINDIKATA

5. Februar 2020.  •    Opširnije

Ružica Stošić Dosadašnja predsednica Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije za grad Vranje i opštine Surdulica, Vladičin Han, Trgovište, Preševo i Bujanovac, Ružica Stošić, ponovo je izabrana na tu funkciju u narednom petogodišnjem mandate.
Zahvalivši se na ukazanom poverenju, ona je istakla da će se rukovodstvo sindikata i dalje žestoko boriti za bolji položaj zaposlenih radnika, njihove veće zarade i redovnu isplatu ličnog dohotka.

SINDIKAT TRGOVINE PONOVO PODNEO
ZAHTEV ZA UKIDANJE RADA NEDELJOM

4. Februar 2020.  •    Opširnije

Izbori u Staroj Pazovi Predstavnici Samostalnog sindikata trgovine Srbije zvanično su juče ponovo predali Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija inicijativu za ukidanje rada nedelјom.
Reč je o ponovljenom zahtevu nakon što je Sindikat tu inicijativu predao još 2016. godine.

RADE ERCEG PONOVO NA ČELU SINDIKATA STARE PAZOVE

31. Januar 2020.  •    Opširnije

Izbori u Staroj Pazovi Dosadašnji predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije za opštinu Stara Pazova Rade Erceg izabran je ponovo na tu funkciju u narednom petogodišnjem periodu.
Na Izbornoj skupštini, kojoj je prisustvovao i sekretar Veća SSSS Zoran Mihajlović, predsednik Saveza Ljubisav Orbović i predsednik SSS Vojvodine Goran Milić dobili su jednoglasnu podršku da na izborima ostanu na mestima na kojima su do sada obavljali te funkcije.

Sindikat pravosuđa:
PRAVDANJE TROŠKOVA PREVOZA BESMISLENO

31. Januar 2020.  •    Opširnije

Logo Sindikat pravosuđa Sindikat pravosuđa Srbije uputio je molbu Vrhovnom kasacionom sudu za objavljivanje stava o pravdanju putnih troškova zaposlenih, jer Sindikat smatra da je pravdanje troškova prevoza besmislena obaveza, kao i da mišljenje Ministarstva finansija o pravdanju putnih troškova nije obavezujuće, i ne može da bude iznad zakona.
Iako je Zakon o porezu na dohodak izmenjen, on ni u jednoj svojoj odredbi ne propisuje da zaposleni podnosi račun ili zahtev za isplatu putnih troškova.

DRAGAN KRZNARIĆ PONOVO PREDSEDNIK SINDIKATA INĐIJE

30. Januar 2020.  •    Opširnije

Izbori u Inđiji Dosadašnji predsednik Saveza samostalnih sindikata opštine Inđija Dragan Krznarić izabran je ponovo na tu funkciju u narednom petogodišnjem periodu.
Na Izbornoj skupštini, kojoj su prisustvovali i sekretar Veća SSSS Zoran Mihajlović, predsednik Veća SSS grada Novog Sada Vladimir Gvozdenović i predsednik Samostalnog sindikata tekstila, kože i obuće Srbije Radojko Jovanović, predsednik Saveza Ljubisav Orbović i predsednik SSS Vojvodine Goran Milić dobili su jednoglasnu podršku da na izborima ostanu na mestima na kojima su do sada obavljali te funkcije.

DRAGO TEŠIĆ PONOVO IZABRAN ZA
PREDSEDNIKA SINDIKATA RUME

29. Januar 2020.  •    Opširnije

Izbori u Rumi Dosadašnji predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije za opštinu Ruma Drago Tešić ponovo je izabran na tu funkciju u narednom petogodišnjem periodu. Na Izbornoj skupštini, kojoj je prisustvovao i sekretar Veća SSSS Zoran Mihajlović, predsednik Saveza Ljubisav Orbović i predsednik SSS Vojvodine Goran Milić dobili su jednoglasnu podršku da na izborima ostanu na mestima na kojima su do sada obavljali te funkcije.

POČELO SUĐENJE PREDSEDNICE SINDIKATA
PROTIV “HEALTHCARE EUROPE”

29. Januar 2020.  •    Opširnije

ilustracija Prvo, pripremno ročište, po tužbi predsednice Samostalnih sindikata u kompaniji „Healthcare Europe“ Dragane Božić protiv ovog poslodavca zbog otkaza ugovora, počelo je prošle nedelje u Osnovnom sudu u Rumi.
Dragana Božić je u avgustu 2019. godine dobila aneks ugovora o radu kojim se premešta sa radnog mesta šivačiče na na mesto „pomoćnog radnika na održavanju”.

JOVAN MIJALKOVIĆ NOVI PREDSEDNIK
SSS PIROTSKOG OKRUGA

29. Januar 2020.  •    Opširnije

Jovan Mijalković Jovan MIjalković izabran je za novog predsednika Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije za opštinu Pirot.
Dosadašnji predsednik Samostalnog sindikata Tigar tajersa izabran je na Izbornoj skupštini, održanoj juče u prostorijama pirotskog sindikata.
Istovremeno, dosadašnji predsednik Rodoljub Ćirić razrešen je te dužnosti zbog odlaska u penziju.

I ČLANICE EU MUČI NISKA MINIMALNA ZARADA

28. Januar 2020.  •    Opširnije

Izborna skupština Ljudi koji primaju zakonsku minimalnu zaradu u većini su država članica EU izloženi riziku od siromaštva, pokazuju najnoviji zvanični podaci koje je saopštila Evropska konfederacija sindikata (EKS).
Dvadeset i dve države članice imaju zakonsku nacionalnu minimalnu zaradu i većina ne ispunjava ni minimalni prag koji predstavlјa 60 odsto prosečne zarade. U 10 država članica zakonski minimum je 50 odsto ili manji od nacionalne prosečne zarade.

Jugoslav Ristić ponovo izabran
za predsednika SSS Kragujevca

23. Januar 2020.  •    Opširnije

Izborna skupština U Kragujevcu je 22.1.2020. godine održana Izborna skupština Saveza samostalnih sindikata Kragujevca, na kojoj je Jugoslav Ristić ponovo izabran za predsednika Saveza samostalnih sindikata Kragujevca, kao prepoznatljiv i autentičan sindikalni borac kako je istaknuto u čestitci po završenim izborima.
Posle izbora radnog Predsedništva, verifikacione, izborne komisije, zapisničara, overivača zapisnika i usvajanja Poslovnika o radu, članovima Skupštine obratio se predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije i poželeo uspešan rad.

Sastanak sa predstavnicima
američkog Centra za solidarnost

16. Januar 2020.  •    Opširnije

AFL-CIO u SSSS Danas je u prostorijama Saveza samostalnih sindikata Srbije održan sastanak sa predstavnicima američkog Centra za solidarnost, koji je deo sindikalnog saveza AFL-CIO. Sastanku je prisustvovao predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ljubisav Orbović, sa saradnicima.
Povod sastanka bio je dolazak novog direktora programa Centra za solidarnost za Srbiju Stivena Meklauda.

Niš: širi izveštaj

16. Januar 2020.  •    Opširnije

Izborna konferencija u Nšu “U proteklih pet godina urađeno je mnogo toga, naročito za zaposlene u javnom sektoru, počevši od Kolektivnog ugovora za zaposlene u komunalnoj delatnosti, preko dobijenih sudskih sporova i isplaćenih zaostalih jubilarnih nagrada za zaposlene u obrazovanju i kulturi, pa do svih drugih benefita za koje smo se izborili, ne samo za naše članove, već za sve zaposlene u javnom sektoru u Nišu. A nije nam bilo lako. Privreda u Nišu doživela je katastrofu, nezaposlenost je bila ogromna i sve više mladih je odlazilo zbog nemirenja sa neizvesnom budućnošću.

OLIVERA BOBIĆ PONOVO NA ČELU SSS NIŠA

15. Januar 2020.  •    Opširnije

Izborna konferencija u Nšu Na današnjoj Izbornoj konferenciji Saveza samostalnih sindikata grada Niša jednoglasno je za mandatni period 2020-2025. godine izabrana dosadašnja predsednica Olivera Bobić.
Konferenciji su prisustvovali: predsednik SSSS Ljubisav Orbović, sekretar VSSSS Zoran Mihajlović, potpredsednik VSSSS i predsednik SSS Vojvodine Goran Milić, predsednik SSS grada Novog Sada i opština Vladimir Gvozdenović, predsednica SOS Valentina Ilić...

NOVOGODIŠNjA ČESTITKA

31. Decembar 2019  •    Opširnije

CATUS x-mass card Savez samostalnih sindikata Srbije će i u 2020. godini biti posvećen zaštiti prava, poboljšanju radnih uslova i materijalnog položaja radnika i poboljšanja kvaliteta života svih građana. Država socijalne pravde u kojoj se poštuje i vodi istinski socijalni dijalog i gde će se čuje glas onih koji stvaraju i grade, garant su napretka za sve i stvaranja bolje budućnosti za mlade.

Bojnik: ukinuto radno mesto
predsednici Sindikata

31. Decembar 2019  •    Opširnije

ilustracija Poštovani , na sednici Upravnog odbora PU "Đuka Dinić" Bojnik usvojen je Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u pomenutoj ustanovi, čime je ukinuto radno mesto naše predsednice sindikata Jasmine Dimitrijević.
Predsednik Upravnog odbora i direktorka ustanove nisu pročitali dopis predsednice sindikata, niti dopis našeg Republičkog sindikata sastavljen u saradnji sa pravnom službom SSS Srbije, čime je Upravni odbor doveden u zabludu.

Održan protest u Sjenici

31. Decembar 2019  •    Opširnije

Protest u Sjenici Zaposleni u sjeničkoj PU „Maslačak“ juče su održali protestnu šetnju i protest ispred zdanja SO Sjenica. Niko od opštinara se nije udostojio da ih primi niti da izađe da im se obrati.
Okupljeni su pročitali zahteve i pismo podrške našeg sindikata i predali poklon opštinarima koji je zatim izleteo napolje ( nisu videli da li kroz prozor ili vrata) .U poklonu su čestitke dece zaposlenih sa izjavama šta žele od Deda Mraza. Paradoks je da je poklon izbačen iz zgrade pao na auto predsednika opštine.

Zoran Purić ponovo predsednik SSS u Somboru

30. Decembar 2019  •    Opširnije

Izborna skupština u Somboru U Somboru je u petak, 27. decembra, održana 24. Izborna skupština Veća Saveza samostalnih sindikata za grad Sombor i opštine Kula i Odžaci, na kojoj je dosadašnji predsednik Zoran Purić jednoglasno izabran da tu funkciju obavlja i u narednom mandatu.
Skupštini prisustvovali su predsedenik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović, predsednik SSS Vojvodine Goran Milić, potpredsednica SSSS zadužena za praćenje izbora u VSSS za grad Sombor i opštine Kula i Odžaci Olivera Bobić...