Uvodna strana

 


 

 

 

O SEKCIJI MLADIH

U cilju zaštite posebnih i specifičnih interesa i ostvarivanja prava mladih - članova samostalnih sindikata Srbije, Odlukom Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije,  a osnovu člana 45. Statuta SSSS, formirana je Sekcije mladih Saveza samostalnih sindikata Srbije, kao oblik delovanja mladih u Savezu samostalnih sindikata .

 

Sekcija mladih SSSS deluje na afirmaciji i zaštiti specifičnih profesionalnih, radnih, socijalnih i sindikalnih prava i interesa mladih.

Sekcija mladih SSSS, kao oblik delovanja Saveza samostalnih sindikata Srbije, treba da obezbedi uticaj Sindikata na sva pitanja od značaja za život mladih u društvu, porodici, kod poslodavaca, u organima vlasti i drugim oblastima gde se odlučuje o položaju mladih.

Osnovni pravci delovanja Sekcije mladih SSSS su:

 

· afirmacija sindikata među mladima, animacija mladih ljudi za prilaz sindikatu i njihovo učlanjenje u Sindikat;

· istraživanje pravca delovanja i interesovanja mladih;

· obrazovanje mladih i upoznavanje sa njihovim osnovnim ljudskim pravima i slobodama, kao i  pravima iz radnog odnosa i u oblasti  bezbednosti i zdravnja na radu,

· obuka mladih pri zapošljavanju;

· pružanje pomoći u rešavanju problema mladih tokom srednjeg obrazovanja, studiranja, pa sve do zaposlenja.

 

Sekcija mladih SSSS će pri realizaciji svojih utvrđenih programskih aktivnosti sarađivati sa  drugim sekcijama Saveza samostalnih sindikata Srbije, organizacijama mladih u Republici, sekcijama mladih drugih sindikata, mladima iz nevladinih organizacija, studentskim organizacijama i sekcijama mladih iz inostranstva sa kojima Savez samostalnih sindikata Srbije ostvaruje saradnju.

 

Osnovni programski ciljevi, organizovanje, izbor organa, akcioni plan delovanja i druga pitanja značajna za rad i delovanje sekcije mladih Saveza samostalnih sindikata Srbije, urećuju se Pravilima o radu Sekcije mladih Saveza samostalnih sindikata Srbije i Planom rada Sekcije mladih   Saveza samostalnih sindikata Srbije.              

 

Kontakti!


 
Ova prezentacija je optimizovana za rezolucije od 800x600px i više, kao i za sve čitače novije generacije
Verzija na Srpskom English version >ai—