Uvodna strana

   

VRANJE

 

E IG<<nazad>>

 8.septembar 2009.

Predstavnici Radne grupe posetili Pčinjski okrug

 

U okviru aktivnosti Radne grupe za otklanjanje problema u ostvarivanju prava zaposlenih u uslovima ekonomske krize, sekretar Veća SSSS Slavica Savić i potpredsednik Veća, Duško Vuković sa ministrom rada i socijalne politike  Rasimom Ljajićem i ministrom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milanom Markovićem su 8. septembra posetili Pčinjski okrug i razgovarali sa predstavnicima sindikata i poslovodstva preduzeća iz Vranja, Vranjske banje, Vladičinog Hana i Surdulice, u kojima su ovi problemi najizraženiji, gde su radnici u štrajku ili se spremaju to da učine, kao i sa rukovodstvom ovih opština i grada Vranja.

 Tokom ove posete, razgovori su vođeni sa predstavnicima sindikata i poslovodstva  preduzeća « Jumko», «Zamber» i  TIV »Vranjska banja» iz Vranja o problemima u poslovanju i položaju zaposlenih u tekstilnoj industriji i merama vlade za njihovo prevazilaženje. U Vladičinom Hanu, predstavnici Radne grupe održali su sastanak sa predstavnicima preduzeća: «Fopa», «Delišes», «Balkan brik», AD»Južna Morava», «Mehanizacija», «Sloga» i «Erozija».

Osnovni problemi koji su istaknuti u svim razgovorima, odnose se na neisplaćivanje zarada, povezivanja staža, zdravstveno osiguranje zaposlenih i  privatizaciji ovih preduzeća.

U razgovorima sa predstavnicima Štrajkačkog odbora «Mačkatice» iz Surdulice, predstavnici Radne grupe su upoznati da je zbog štrajka suspendovano, odnosno dobilo otkaz 17 članova Štrajkačog odbora. Kako je dogovoreno, u  rešavanje ovog  problema uključiće se Agencija za posredovanje i mirno rešavanje sporova, a predstavnici lokalne samouprave, sindikata i ministarstva će se angažovati da se postigne kompromis kako bi se nastavila privatizacija ovog preduzeća.


 
Ova prezentacija je optimizovana za rezolucije od 800x600px i više, kao i za sve čitače novije generacije
Verzija na Srpskom English version >ai—