Uvodna strana

   

ZRENJANIN I TITEL

 

E IGR<<nazad>>

 9.oktobar 2009.

Predsednik SSSS Ljubisav Orbović i ministar Rasim Ljajić posetili Zrenjanin i Titel

ANALIZIRANE POSLEDICE EKONOMSKE KRIZE

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović i Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić posetili su Zrenjanin i Titel i tom prilikom su sa predstavnicima lokalnih samouprava, sindikata i poslovodstva pojedinih preduzeća razgovarali o problemima sa kojima se susreću u uslovima ekonomske krize.

Naš predsednik i ministar Ljajić su obavili razgovore s gradonačelnikom Zrenjanina Miletom Mihajlovim  i predstavnicima sindikalnih organizacija o problemima u poslovanju i statusu preduzeća, koja su pogođena posledicama globalne ekonomske krize.

Na kraju posete su predsednik SSSS, ministar i gradonačelnik Zrenjanina dali izjave za medije.


"Titel brand" AD u Titelu

ORBOVIĆ I LJAJIĆ GARANTI RADNIČKIH PRAVA

Predsednik SSSS Ljubisav Orbović i ministar Rasim Ljajić obišli su preduzeća „Titel brand“ AD u Titelu i sastali se sa predstavnicima, radnicima, sindikatom i poslovodstvom ovog preduzeća.

Većina zaposlenih pomenute firme je u štrajku (njih 58 u početku) još od 4. avgusta zbog neisplaćenih zarada za maj, jun i jul, kao i neregulisanih doprinosa od 1. februara prošle godine. Izmirenje ovih obaveza, kao i hitno regulisanje markica za zdravstveno osiguranje svih zaposlenih i njihovih porodica su ujedno i zahtevi istaknuti ka poslovodstvu „Titel brand“ AD.

Na sastanku je dogovoreno da učesnici potpišu sporazum kojim će biti definisana dinamika isplate zaostalih zarada i osnovnih prava zaposlenih za čiju će realizaciju i doslednost sprovođenja garantovati predsednik SSSS Ljubisav Orbović i ministar Rasim Ljajić.


 
Ova prezentacija je optimizovana za rezolucije od 800x600px i više, kao i za sve čitače novije generacije
Verzija na Srpskom English version >ai—